Метални рекламни табели

ДИЗАЙН, ИЗРАБОТКА, МОНТАЖ И СЕРВИЗ

 

Какво предлагаме ние ?
    Партнерс предлага не само изработка, монтаж и сервиз на всякакъв вид метални рекламни знаци, указатели и табели в цялата страна, но и конструктивни и дизайнерски решения, точни срокове, детайлно ценообразуване и 5 годишна гаранция на изделията, в писменна Декларация за съответствие, подкрепена със съответните сертификати.

Какво представляват металните рекламни букви и табели ? 
    Металните рекламни букви и символи, обикновено се изработват от цветни метали, каквито са месинга и неръждавейката, но също така и от черни. Месинга има златист цвят, което го прави доста представителен и престижен, а след полирането му, изглежда като златен. Преди и около 10 ноември 1989-та, в България всички фасадни лога и надписи на банки, административни сгради, национални обекти и паметници се изработваха от истински лят месинг. Неръждавейката със своя метален сребрист цвят, също е често използван в рекламата материал. Напоследък в помощ на рекламата, а и на дизайнерските фирми, неръждавейката се изработва, с едностранно покритие в цветове : имитация на оникс, на месинг, на розово злато, на стара мед, високо полирана огледална или матирана неръждавейка.

Как се отлива рекламен надпис или знак от месинг ?
 
    За да се отлеле от месинг, каквото и да е, е необходим, така нареченият макет. Това е триизмерен детайл, винаги в мащаб 1:1, изработен обикновено ръчно или полумашинно, стига да е достатъчно твърд.  Той  може да е от пластмаса, дърво, метал или леярска глина. За макет може да служи и всеки предмет които искате да отлеете от месинг. От макета се изработва леярският калъп, които е обемен отпечатък на макета. Месинговите гранули или парчета се разтопяват при висока температура в специална пещ, докъто месингът се растопи и се налива в калъпа. След изтиването, грубата отливка започва да се обработва. Премахват се шупли и израстъци. Различните повърхности на детайла се подлагат на обработка с различни по едрина абразивни повърхности , според вижданията на майстора и изискванията на проекта. Накрая се прави полировката, където месинга достига своя златен блясък. Някой места могат да бъдат боядисани в цвят или изскуствено състарени / патинирани /. И накрая, понеже месинга не е злато и в естественият си вид, след време корозира в зеленикав цвят, се полагат прозрачни лакови покрития за да го запазят.  Понеже целият процес и материал е доста скъп и трудоемък, в наши дни, тази техника се използва предимно за бутикови проекти на фирмени надписи и склуптори, като паметници и барелефи. За рекламни букви и знаци се използват други техники за постигане на почти същите ефекти.

Съвременните несветещи рекламни букви, знаци и табели от метал. 
    За постигане на целите на рекламата, в наши дни, рядко се използва лят плътен месинг или бронз, за рекламен надпис. В повечето случай той е кух. Пак има обем, но той вече се постига с лазерно изрязан надпис по контур от месингова ламарина или неръждавейка, като към него се споява страницата. Изрязването става бързо и лесно, страницата се огъва по контура на буквата или машинно или ръчно и финният момент изискващ повече практика е спояването на страницата към лицето.

    Несветещите рекламни метални букви и знаци имат широко приложение в обозначителни и указателни табелки. Виждате ги навсякъде по градинки, улици, фоайета и врати на офиси, ХоРеКа.

    Използването на такъв тип обемни метални надписи и знаци, може да се приложи и в светещи рекламни букви и табели с контражурно засветяване. Описахме го в различните видове светещи обемни букви.

Галерия от 44 Снимки