СВЕТЕЩИ РЕКЛАМНИ ТОТЕМИ

ДИЗАЙН, ИЗРАБОТКА, МОНТАЖ И СЕРВИЗ

 

Какво предлагаме ние?
     Партнерс предлага не само изработка, монтаж и сервиз на всякакъв вид рекламни тотеми  в цялата страна, но и конструктивни и дизайнерски решения, точни срокове, детайлно ценообразуване и 5 годишна гаранция на изделията, в писменна Декларация за съответствие, подкрепена със съответните сертификати.

Защо се използва рекламният тотем?
     Преди 1000г. тотемът е представлявал свещен обект и обозначителен символ на определена социална група, семейство или племе. Този символ ги отличавал едни от други. Произлиза от индианците и е символизирало, нещо в което даденото племе или клан, силно вярвало и почитало.
     В 21в. Рекламният тотем има идентично присъствие. Малко изменен, все така култов, но повече информационен и най-вече 100%-ов рекламен носител. При него е застъпен принципа на утвърждаване и постоянно напомняне на съответният бранд пред голяма група клиенти. Освен марката, обозначава се и дейността, а размера му показва силата и сериозността на бранда, който представлява. Обикновенно е двустранен, но се изработват и тристранни, много рядко четиристранни или шестостенни.
     Не ги бъркайте с билбордовете. Те са друг рекламоносител, които се отличават с много кратко /временно/ рекламно послание, обикновенно кампаниино.

Какви видове рекламни тотеми има?
     • Малки /указателни/ подвижни, които се поставят пред магазини и ресторанти, на самият тротоар, за да покажат по скоро някаква промоция или меню, отколкото реклама.
     • Средни /стационарни/ обикновено светещи, поставени на вход-изход на офис, магазин, ХоРеКа, за инициализиране на бранда.
     • Голямо габаритни, светещи или осветени, за обозначаване на площа, мащаба на бизнес и най-вече за рекламиране на марката. Освен марката /бранда/ към визията на тотема, клиента избира и допълнителна информация за привличане на клиента. Тази информация може да е изцяло ценова. Например бензиностанциите. Може да е и рекламна. Например концесионерите в даден Мол.
     Светенето при тотемите вечер, освен статично /постоянно/, може да е и динамично, при което светят, мигат или променят цветовете си отделни сектори на тотема.

Изграждане и узаконяване на рекламните тотеми.
     Тотемите от средният и големите размери задължително са сапътствани от документи за узаконяването им, било пред месната Община или даденият Възложител. Отделно от визуалният проект, одобрен за изработката, това са Конструктивен и Ел проекти. 
     Опорната консртукция на средните и големите тотеми, която обикновено е невидима за нас /защото е под рекламите/ се изработва от сериозни голямогабаритни, стоманени профили. Тя се монтира посредством анкерна група, залята в огромна бетонна основа в земята. Какъв да е размера на профилите, как да са обработени, колко да е голяма основата, размерите на анкерната група и марката на бетона се изчислява предварително от Конструктор, при издаването на Конструктивнят проект, в зависимост от габаритният размер на бъдещият рекламен тотем. 
     Видимата или рекламната част от тотема може да се изработи от много видове материали, при който най-важното е да имат голяма поносимост и гаранции при излагането на външни условия. От металите това са стомана, алуминий, неръждавейка и АКП /бонд/. От пластмасите това са акрилите, поликарбонатите, винилните платове, който описахме при светещите рекламни табели с винил. Фолиата, които ползваме за брандиране, при рекламните тотеми са от марки с изисквания за високо натоварване и транслуцентни.
Засветяването на тотемите е или външно или вътрешно. Практикуват се и двата вида, в зависимост от изискването на проекта, съобразено с бюджет, подмяна, достъп и сервиз. Но и двата вида са изградени от светодиодни модули, който вече споменахме при рекламните светещи букви, във всякакви конфигурации. При желание за контрол и динамика на светенето се използват различни фотопрекъсвачи, контролери, таймери и други. Само по себеси засветяването с лед модули е слаботоково, монофазно и не изисква проектиране, но връзката с ел трасето, на 220V до тотема е обект на Ел. проектиране /вид на захранващият кабел, изолация, захранваща мощност, заземяване, автоматични прекъсвачи/
     И накрая, като цяло рекламният тотем е съоръжението, което би трябвало да видите и денем и нощем още преди да сте решили да посетите бранда.

Галерия от 48 Снимки