СВЕТЕЩИ РЕКЛАМНИ НЕОНОВИ ТАБЕЛИ

 

ДИЗАЙН, ИЗРАБОТКА, МОНТАЖ И СЕРВИЗ

 

Какво предлагаме ние ?
     Партнерс предлага не само дизайн, изработка, монтаж и сервиз на всякакъв вид рекламни светещи неонови табели, но и точни срокове, детайлно ценообразуване и гаранция.

Какво е неон ?
     Неонът /Ne/ е химичен елемент, под формата на инертен газ, открит в края на 19 век, случайно при химически опити. Заедно с него е открит криптона и ксенона. В нормални условия той е без цвят и мирис и във въздуха е в много малка концентрация. Извлича се от въздуха чрез втечняване. При преминаване, обаче на електрическия ток през тръба, пълна с неон, свети с червеникаво-оранжева светлина. Трудното му добиване е попречило да стане основно средство за осветление, както е азота в обикновените електрически крушки, в началото на 20 век.

Какво представляват неоновите рекламни табели ?
     Както казахме, при преминаване, на електрически ток през тръба, пълна с неон, свети с много ярка червеникаво-оранжева светлина, навремето, няколко пъти по-силна от обикновенната бяла светлина. Затова преди повече от 100г. е изработена и първата съвременна неонова лампа, използваща запоена тръба пълна с неон. Това са и първите неонови разрядни тръби, предназначени за рекламно осветление, като стъклени тръби с различен диаметър се огъват по шаблон, поставят се електроди, изпомпва се въздуха от вътре, загрява се тръбата посредством високо напрежение 20 000 волта и след охлаждане се вкарва газ неон. Ако се напълни тръбата със смес от неон и аргон, е необходимо да се добави живак и тогава тръбата свети в бледо синьо. Увеличаване на силата на светене става с помощта на луминофор. Боядисаната отвътре с цветен луминофор тръба дава възможност на тръбата да свети в различен цвят.
С ярките си различни цветове те бързо печелят популярност, изпъквайки пред другите форми на светлинна реклама. 

Новите лед-неонови реклами !
     В днешно време, за изработката на стъклени неонови реклами се иска специална екипировка и оборудване, но повече от всичко е необходимо обучен майстор за огъване на стъклените тръби и работа с неоновият газ и луминофора. С навлизането на новите технологии в края на 20 и началото на 21 век, обаче, неоновите и засветените с луменисцентни лампи реклами, почти отстъпиха място на светодиодните. За разлика от неоновите, за лед рекламите не се иска оборудване и майсторлък, по бюджетни са, по малко енергоемки, по дълъг живот, по-лесен сервиз и подмяна. Рекламите от неон станаха рядкост, търсенето им намаля, майсторите се преквалифицираха и изработката им стана бутикова. Но все пак, откритият стъклен неонов надпис си остава класика в рекламният бизнес и носталгия по отминали времена. Новото заменя старото, като при естественият подбор ! Вече, все по-широко, се използва т.нар. лед-неонов надпис, който си е цветен, гъвкав, плътен силикон шнур с различни диаметри, с вградени лед елементи, лесен за моделиране и асемблиране на всякакъв вид плоскости за средногабаритни рекламни послания и донякъде прилича на истинският неон. Не го бъркайте с лед маркучите ! :)

Галерия от 20 Снимки