СВЕТЕЩИ LED ТАБЕЛИ

ДИЗАЙН, ИЗРАБОТКА, МОНТАЖ И СЕРВИЗ

 

Какво предлагаме ние ?
     Партнерс предлага не само изработка, монтаж и сервиз на всякакъв вид рекламни светещи рекламни табели в цялата страна и ЕС, но и точни срокове, детайлно ценообразуване и 5 годишна гаранция на изделията, в писменна Декларация за съответствие.

Какво представляват светещите рекламни табели ?
    Светещите рекламни табели е най-широко използваният рекламен елемент в имиджа на всяко едно търговско Дружество. Те са по фасади и покриви на магазини, офиси, молове, ресторанти и хотели. Виждаме ги навсякъде с техните фирмени лога, слогини, снимкови изображения и цветови форми. Общото, между тях е вътрешното засветяване, което през последните 10 години, се изпълнява само със светодиоди, който мощно навлязоха във всички свери на ежедневието ни. За разлика от старите технологии, като луменисцентните лампи, диодните модули са лесен за монтаж, икономичен, като съотношение мощност/ светене и качесвен, като гаранция и защита, светещ елемент. Светодиодите са разпространени и се изпозват в рекламата, основно като диодни ленти и диодни модули. Лентите, поради своята незащитеност на външни условия, се използват за вътрешни рекламни елементи, а модулите с високото си IP /показател за устойчивост на влага/ се ползват във външни рекламни елементи /табели, тотеми и т.н./. И при двата вида се използва основно бялото им светене. Предимството им пред луменисцента е и че могат да се димират - да светят по-силно или по-слабо. Изборът на светодиодни модули е от голямо значение. Той зависи, както от габарита на рекламата, така и от гаранционните условия , които искате да постигнете или са зададени от Клиента ви. Важни са някой основни характеристики : ъгъла на светене, мошноста, разстоянието между модулите, яркостта /белотата им/ и не на последно място гаранцията им на продължителност на светене /в години или часове/, гарантирана от производителя им със сертификат. При недобро преценяване на някой от параметрите, може да се получи т.нар. „четене на диодите“. То си личи нощем, когато диодите могат да се преброят с просто око, а не правят плътно светещ фон на рекламата. Друга основна част на светещите рекламни табели е „кутията“ осигоряваща обем за светенето. Различните цели на рекламната табела, заложени в дизайна и проектирането, предлага ползването на различни материали при изработването им. Това са стомана , алуминий или ПВЦ материал. Кутията се състой от гръб и страничен борд. На гърбът се монтират светодиодите, а към страницацата се монтира в последствие и лицето. При двустранно светещите табели към страничният борд се монтират и двете лица, просто защото няма гръб /като при цветята :) / ! Ще попитате, „ами диодите?“. Те се монтират по борда на светещата табела. 

Какви технологии се ползват за изработката на светещите рекламни табели ?

ТЕХНОЛОГИИ

     Вички елементи на една светеща рекламна табела минават през машинни, автоматични или полуавтоматични обработки /разкрой, рязане, заваряне, поцинковане, прахово боядисване/ и ръчно апликиране и асемблиране на отделните елементи /почистване, боядисване, апликиране, окабеляване, засветяване, тестове, монтажи/. Те са идентични с технологиите за изработка на светещи обемни букви

СВЕТЕЩА РЕКЛАМНА ТАБЕЛА С ЛИЦЕ ОТ АКРИЛ /ПЛЕКСИГЛАС/

     Този вид светещи рекламни табели са пригодени за по-малки габарити, например до 100х100 см, защото при по-големи размери лицето от акрил започва да прави така нареченото „шкембе“ – издува се навън или навътре. Това се дължи на факта че лицето от акрил при естественото си вертикално положение, напечено от слънцето или от разликата в дневната и нощна температура и от естествената си тежест се огъва, колкото и добре да е зактепено по крайщата на светещата конструкция. Правят изключение светещите табели с лице от акрил, вакуумно формовани с предварително леко огънато под напрежение лице, а и друга релефна форма, което не позволява получаването на „шкембе“ и габаритите им могат да са много по-големи. В заобикалящият ни търговски свят, най-често виждаме, едностранно светещите рекламни табели /указателни, информационни и чисто рекламни/ Съществуват естествено и двустранно светещи. Такива са перпендикулярно сложени по посоката на двидението ни реклами. И едните и другите могат да имат най-различни форми. С прави ъгли, кръгове, елипси, няма ограничение. Общото е основата от млечно бял акрил /опал/. Тази основа или т.нар. лице обикновенно се брандира с ПВЦ фолио, задължително транслуцентна серия, било то изрязано на режещ плотер по контур или принтирано на ролен широкоформатен принтер /при фотографски изображения и растери/. Друга технология за брандиране е изцяло дитектен широкоформатен печат върху самото лице с помоща на т.нар. флатбет машини /плосък дигитален печат за плоскости/. Върху лицето освен ПВЦ фолио или принт, може да се апликира и втори, и трети слой акрил, или друг вид материал /метал, дърво/, който да придаде повече релеф и дизайнерски стил на рекламата.

СВЕТЕЩА РЕКЛАМНА ТАБЕЛА С ЛИЦЕ ОТ ВИНИЛНО ПЛАТНО /ВИНИЛ/

     При светещите рекламни табели, за светещо лице /или гръб/ вместо акрил в много от случайте се използва винилно платно. Това е разликата. То позволява неограниченост в размерите на рекламата, както в дължина, така и в ширина. Винилното платно е гъвкав млечно бял и в зависимост от вида си е повече или по-малко пропусклив на светлина, ПВЦ материал, които в основата си има капронова мрежа, за здравина. При светещите рекламни табели се използва задължително винил за задно засветяване /backlight/. Той е най-добре и хомогенно пропускащ засветяването зад него. Белият му цвят служи за фон на всевъзможни апликации от ПВЦ фолио по него, а също и на широкоформатно принтиране. Позволява опъването му за носещата конструкция да е като на барабан. За разлика от акрила, опъването на винилното платно става по няколко начина. Единият е със специални скоби опънат под напрежение, на подконструкцията /стоманена или много рядко алуминиева/ и прихванат със самонарезни винтове. Формата на табелата може да е произволна, не само правоъгълна. Другият, по-професионален с оглед по-лесното ревизиране на светещата рекламна табела е т.нар. система LUMI. При нея конструкцията, задължително трябва да е с прави страни. Табелата се изработва от специализирани алуминиеви профили, които на челото имат жлебове под 45 градуса със зъбци. По крайщата на винилното платно през 10-15 см се поставят т.нар. щипки, които също имат зъбци и се набиват в жлебовете, кото зъбците се законтрят до пълното му изпъване. И понеже жлебовете и зъбците са видими, накрая за финал и красота пред тях се поставя специална алуниниева декоративна лайсна. Винилното платно има лесна поддръжка. Позволява да се мие, мокри и почиства, но само със сапунени или други препарати на водна основа.

СВЕТЕЩА РЕКЛАМНА ТАБЕЛА С ЛИЦЕ ОТ ПРИНТИРАН ТЕКСТИЛ /ПОЛИЕСТЕРНА КОПРИНА/

     Тези светещи рекламни табели или пана, с лице от текстил, под формата на стени или двустранно светещи тотеми, са само и най-вече, за интериотни рекламни и дизайнерски решения. Обикновено ще ги видите в общи пространсва по Молове и офис сгради, витрини и магазини. Видът им и техниките за изработка са идентични със светещите табели с винилно платно, но вместо винил се използва специално текстилно /полиестерна коприна/ платно. Рамките на рекламната табела са от специализирани алуминиеви профили /easy-flex/, които също имат специален жлеб, но е под 90 градуса. Текстилното платно е бяло и рекламното послание или изображение винаги се печата на специални широкоформатни принтери за текстил. Пак са ролни широкоформатни машини, но са различни от принтерите за ПВЦ фолио, винил, канаваца, хартия и др. , защото ползват друг вид мастила, само за коприна. На тях се печатат и други рекламоносители, като флагове, шалове, спортни екипи и т.н. Те имат допълнителна секция за сушене и фиксиране на цветовете /каландър/. Но да се върнем на светещите рекламни табели с лице от текстил. Следващата много важна и прецизна стъпка, след принта е разкроя и ушиването му. По крайщата с ушиването се поставя специален силиконов гребен /лента/ без които, монтажа на рекламният текстил е немислимо да се опъне на носещата светеща рамка. Обикновено, готовото рекламно текстилно платно се монтира накрая, след монтажа на светещата рекламна конструкция. Първо за да не се нарани при транспорта и второ да не се изцапа при монтажа.

Галерия от 57 Снимки